A fagyasztóláda előnyei, hátrányai, jellemzői


fagyasztóláda sörök

A fagyasztás ételeket ment. Habár, a hagyományos hűtők valamennyi modelle rendelkezik mélyhűtő résszel, hamar rájövünk, hogy a legtöbb nem olyan nagy űrtartalmú. Ilyenkor jön képbe egy fagyasztóláda beszerzése, amely segíthet, hogy raktározzunk, félretegyünk és eredményesebben tervezzük meg az étkezéseinket.

Amikor fagyasztásra alkalmas eszközt vásárolunk, az első legfontosabb kérdés, hogy fagyasztószekrényt vagy fagyasztóládát válasszunk? A fagyasztószekrény kisebb alapterületű és fiókjai segítségével rendezettebben tartható, ezek ellenére, sokan mégis az utóbbi mellett döntenek. Miért? Több dolog fér bele. A fagyasztóládába 20%-kal több tartalmat tudunk tölteni, mint a hasonló méretű fagyasztószekrénybe. Ez sokak számára megnyerő érv, annak ellenére, hogy ez azt is jelenti, hogy nehezebb rendet tartani, illetve több hajolgatást és pakolást igényel egy-egy termék ki- és behelyezése. Ezen egyébként könnyen segíthetünk egy-egy fény kosár és rendező behelyezésével, illetve az ételek azonnali szisztematikus és tervezett elhelyezésével.

A fagyasztóláda mellett szólhat az is, hogy a visszamelegedési ideje akár 25-60 óra is lehet, tehát, eddig nem kell aggódni áramkimaradás esetén a fagyasztóban lévő ételek miatt. Ha gyerekek vannak a háztartásban, akkor szintén meggyőző érv lehet, hogy a fagyasztóláda ajtaját nehezebb kinyitni, de kisebb a valószínűsége is annak, hogy nyitva marad.