A geotermikus energiát felhasználó lakótelep


Új, zöldenergiás lakópark épül a Haller utcában, kiváló közlekedéssel, és a legmodernebb belvárosi koncepciókkal. A projektben szereplő adatok alapján az építkezést várhatóan 2019 őszén fejezik be, az újépítésű lakópark lakásait 66 különböző alaprajz alapján tervezték, összesen 256 lakás lesz a parkban.
A zöldenergiás lakópark megjelölés alatt a geotermikus energiafelhasználást lehet érteni, mely tulajdonképpen ezt jelenti, hogy a föld nem is olyan mély rétegeiből kiszivattyúzzák a meleget, ezzel fűtik a lakásokat. Ami természetesen 100%-ban környezetbarát és emellett még költséghatékony is, mivel a fűtésszámla lényegesen csökkenthető ezzel a módszerrel. Emellett mindez az energiafelhasználás nyomon követhető lesz elektronikusan a lakásokból.
A közösségi élményhez is hozzá kívánnak járulni az újépítésű lakópark tervezői, azzal, hogy közösségi tereket hoznak létre, zöldövezeteket, ahol kellemes időtöltésekre nyílik alkalma a lakóknak. Ezzel újragondolják a lakóparki életet, és szebbé téve a belvárosi életet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.