A tökéletes roló mindent visz


roló nappaliban

A roló az árnyékoló megoldások között a legkedveltebb típusok közé tartozik. Népszerűsége abban rejlik, hogy a rolók mindkét alapfunkcióját magas szinten egyesíti, ráadásul nagyon egyedi hatást is sugároz.

Esztétikai jelentősége tehát ránézésre adja magát. A vízszintesen sávos felosztás a szokásostól eltérő, mondhatni formabontó díszítésként szolgál, ugyanakkor az összhatás így is egy letisztult, modern stílust tükröz.

A praktikusabb oldalát, vagyis a sötétítő funkcióját nézve pedig a roló egy univerzális megoldás, mivel a fény mennyiségének beengedése és a sötétítés megvalósítása a lehető legszenzitívebb módon történik. A fény beengedésének szabályozása ugyanis a teljes ablak- vagy más üvegfelület egészén, arányosan valósul meg, így a sötétítés végeredményben nem lesz olyan kontrasztos, mint a többi árnyékoló esetében. A rolókkal tehát fokozatosan, széles spektrumon tudunk árnyékolni, és mindez jóval apróbb mozdulatokkal hajtható végre.

Mi több, a legmodernebb elemek már motorikusan, távirányítóval működnek, ezáltal megvalósítva a legnagyobb kényelmet és legprecízebb sötétítést. Mindazonáltal a manuális változatoktól sem kell visszariadni, hiszen mind a damilos, mind a gyöngyláncos verziók egyre kifinomultabb technológiával készülnek, lehetővé téve az egyszerű és pontos használatot.

Végül fontos megemlíteni, hogy a roló egy meglehetősen felhasználóbarát függönytípus, amely egyénileg, házilag is könnyedén felszerelhető, ráadásul a legtöbb nem igényel fúrást, hanem az ablak konzolokra is különféle módon rögzíthető (ugyanígy teraszajtókra, más nyílászárókra is).