A vendéglátás gyakorlása a családban


vendéglátás, anya és kislánya főznek

Szeresd Istent és szeresd felebarátodat. Ez a Butterfield család mottója. Alázatossá és a szomszédságunkban a frontra tesz minket. És a fronton lenni nem szép.

“A vendéglátás mély önzetlenséget jelent, és a kisgyermekeknek segítségre van szükségük ahhoz, hogy meglássák ebben az áldást.”

Vegyük például tavaly márciust, amikor a világjárvány berobbant. Állítólag le kellett csuknunk a nyílásokat, fertőtleníteni mindent, beleértve a családi macskát is, és mindig társadalmilag távolságtartónak kellett lennünk, de az iskolákat bezárták, mielőtt a szülők hazaértek volna a munkahelyükre. Tehát az elzárás első hete után úgy néztem ki, mint a kis öreg hölgy, aki a cipőben élt. A házunk nyitott, dühös, zajos volt, és tele volt olyan diákokkal, akik részt vettek volna a tanórákon.

A gyermekek létfontosságú és központi szerepet játszanak a keresztény vendéglátásban. Valóban nem tudtam gyakorolni nélkülük a vendéglátást. Tekintsünk hát pontokat a gyermekek központi szerepéről a keresztény vendéglátásban.

 

A vendéglátás az egyház küldetése.

Néha mi amerikai keresztények hamis módon privatizáljuk a vendéglátást. A vendéglátás nem Butterfield dolog. Ez egyházi dolog. A gyermekek pedig egyházunk áldott részei. Jézus szereti a gyerekeket és mi is. Amint az egyház a világ evangelizálására törekszik, az egyház tagjainak otthonai evangéliumi előőrsökké válnak, ahol az evangéliumot elhozzuk a szomszédságba.

Ez nagyon jó hír a kisgyermekes emberek számára. Ez azt jelenti, hogy a teher nem rajtad áll, hogy más legyél. Ez azt jelenti, hogy a nem megmentett szomszédaidnak előnyös lesz, ha látják, hogy műanyag dinoszauruszokkal és LEGO-kkal is díszítenek. És ez azt is jelenti, hogy nem kell mindig vendéglátó módban lenni. Ahogy Edith Schaeffer elmondta, az ajtóknak oka van.

 

A vendéglátás az egyházat az élvonalba helyezi.

Amikor világi szomszédokat hívunk meg, Kent és én mindig meghívjuk egyházi családunkat is. Minél többen annál jobb, főleg nyáron. Szomszédaidnak hasznot húzhat a szövetségi család sokféle modelljének meglátogatása, beleértve az egyedülállókat (akiknek egyházi tagsága szövetségi családtá teszi őket) és az idősebbeket.

Sok keresztény kéz megkönnyíti a kicsik gondozását. A fedélzeten levő egyházi család mellett gyermekeid sem érzik magukat elhanyagoltnak vagy elszigeteltnek, amikor részt vesznek a vendéglátásban. A vendéglátás mély önzetlenséget jelent, és a kisgyermekeknek segítségre van szükségük ahhoz, hogy meglássák ebben az áldást.

 

A vendéglátás kapcsolatokat épít a családon belül.

A vendéglátás öröm a kisgyermekek számára, amikor valamilyen vezetést kapnak a folyamat során. Különösen akkor, ha kisgyerekekkel nyitod meg otthonodot a környéken élők számára, gyermekeidet házigazdaként kell bevonni. Teríthetik a gyerekasztalt és elkészíthetik a gyerekmenüt. A csirkemell és a görögdinnye mellett pedig ne csodálkozz, ha a környékbeli apukák közül néhányat megtalálnak a gyermekek finomságaiból enni.

Gyermekeid felkészülhetnek arra is, hogy úgy gondolkodjanak, mint Jézus, ha olyan gyermekek jönnek át, akik még nem jártak gyülekezetbe és (még) nem ismerik Jézust. Gyermekeidnek útmutatást kell adniuk arról, hogyan legyenek jó házigazdák, akik példákat mutatnak és nem követik a rosszakat. És egyértelmű határokat kell meghatározni a biztonság szempontjából. Házunkban a gyermekek hálószobájában nincs játék. Valaha. Van egy nagy hátsó udvarunk, ahol trambulin található, és úgy gondoljuk, hogy a kopogás biztonságosabb, mint bármi, ami zárt ajtó mögött történik.

Ha együtt dolgozunk egy vendégszerető otthonért, akkor minden kéz a fedélzetre kerül – a legkisebbtől a legnagyobbig. A gyerekek nem tudják úgy kitakarítani a házat, mint te, de még egy kisgyerek is elsöpörheti a kutya szőrszálakat és szemetet dobhat a konyhába. Értékeld a hozzájárulásaikat.