Mi mindenre használható a VPS?


Először is nem árt tisztázni, hogy mit takar ez a három betű. A VPS egy angol kifejezés, a Virtual Private Server rövidítése, ami magyarul annyit jelent, hogy virtuális saját szerver. Virtuális, mert maga a szerver fizikailag máshol helyezkedik el a felhasználás helyétől, mi pedig távolról érjük el. Amikor elhangzik a VPS kifejezés, sokan csak a dokumentumaik biztonságos tárolásának lehetőségére gondolnak, pedig a VPS jóval sokrétűbb célra is használható ennél. Lássuk melyek ezek a felhasználási területek!

Sok cégnél mindennapos a hírlevél küldés, amely e-mail postafiókból nehezen oldható meg, mert korlátozva van a küldhető levelek száma. Amennyiben rendszeresen több ezres nagyságrendben szeretnénk hírlevelet küldeni, érdemes megfontolnunk a VPS használatát, mert tökéletesen alkalmas erre.

Azonban nem csak munkára, hanem otthoni használatra is kiváló a VPS. Például ma már egyre több lakást alakítanak ki okos otthonnak, mert az emberek szeretik automatizálni és mobiltelefonról irányítani eszközeiket. Ebben az esetben jó választás a VPS, hiszen nem a lakásunkban foglal helyet egy zúgó gép, és a villanyszámlán is spórolunk.

Akkor sincs probléma, ha komolyabb számítógépes játékokkal szeretünk játszani, mert egy VPS játékszerverként is használható, és így biztosan nem fogunk beleütközni az osztott szervereken üzemeltetett játékszerverek problémáiba.

Családi videók és fotók tárolására is kitűnő a VPS, hiszen nem a saját eszközünk tárterületét terheljük vele, ráadásul a nagy szolgáltatók tárhelyeire nem is szívesen töltünk fel bizalmas információkat.

Használjuk bátran a VPS által nyújtott lehetőségeket, tároljuk adatainkat kényelmesen és biztonságosan!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük