Mindent az elektromos cigarettáról


Ebben a cikkben, megtalálhatod a választ minden fontosabb kérdésre az elektromos cigarettával kapcsolatban, néhány rővidebb mondatba foglalva.

  1. Az ecigi története: Az elektromos cigaretta három főbb névhez köthető. Kezdetleges változatát Joseph Robinsonnak köszönhetjük az 1900-as évek elejéről, majd Herbert Gilbert gondolta tovább néhány évtizeddel késöbb , 1963-ban. A mostani modern ecigit viszont Hon Lik gyógyszerész álmodta meg 2000-ben. 2003-ban kezdték gyártani. Európàban 2006-tól megvàsàrolható.
  2. Tartozékai és működése: A legfontosabb részei, az akkumulátor, a patron vagy tartály, és a fűtőszál. A fűtőszál felhevíti a tartályban lévő liquidet, amely hatására pára képződik, és az ebből kialakuló gőz alkalmas arra , hogy belélegezzük.
  3. Mi a liquid? – A liquid az egy folyadék ami az ecigi elengedhetetlen kelléke. Két főbb alkotóeleme van, a propilén glikol (PG) és a növényi glicerin (VG). Ezek arány határozza meg a gőz és az íz erősségét. A liquidek beszerezhetőek nikotinos vagy nikotinmentes változatban is.
  4. Szabályok: A legújabb törvények szerint, a legtöbb országban, ugyanazok a szigorítások vonatkoznak az ecigire, mint a hagyományos dohánytermékekre. Tehàt tilos a használata ott, ahol a dohányzást is tiltják.
  5. Az ecigi hátrányai: Ebből szerencsére nem sok van. Ami mégis hátránynak nevezhető, hogy még nem ismertek a hosszútávu hatásai.
  6. Előnyei: Millióknak segített már leszokni a dohányzásról. Égés nélkül működik, ezért nem is lehet kiégetni vele dolgokat. Kellemes illata van és rossz utóíze sincs.
  7. Hatása az egészségre: Az elözőkben említetten, nem ismert a hosszútávu hatása, az viszont biztos, hogy a hagyományos ciginél jobb. Nem bizonyított, hogy bármi káros hatása lenne , viszont az ellenkezője sem. De a több mint 4000 káros anyagot tartalmazó hagyományos ciginél, mindenképpen jobb választás. Egyetlen káros összetétele a nikotin. Tehát ezt is csak mértékkel. Nem árt az elővigyázatosság!!! Nemdohányzóknak nem ajánlott!!!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.