Mit kezdjünk túlméretes szállítás esetén?


túlméretes szállítás kamionok

Ha nagyméretű fuvarozni valónk akad, ilyenek lehetnek például a járművek vagy épp a bútorok, esetleg az építkezésekre szánt alapanyagok, akkor a legtöbb esetben nem lesz elegendő egy egyszerű furgont beszereznie a cégünknek.

Ha magunk akarjuk ezeket a munkafolyamatokat teljesíteni, akkor arra érdemes felkészülni, hogy elég sokat kell majd a járműiparunkra fordítanunk, hiszen a kocsik lépten-nyomon szervizelésre szorulnak majd, plusz ilyen súly mellett rendszeres csere is szükségszerű lesz. Sokan azonban nem akarnak erre áldozni, minden webshop vagy szállítmányozással foglalkozó cég találkozik a túlméretes szállítással, de ennek elvégzésére nagy valószínűséggel egy véget fognak felkérni, akik rendelkeznek elég nagy gépiparral a szállításhoz.

Egy túlméretes szállítás esetében minden anyagi kiadáson fölül még engedélyekre is szüksége van a vállalkozóknak, sok esetben olyan speciális gépjárművekre is szükség lehet, melyek csillagászati árban mozognak, és akkor még arról nem is beszéltünk, hogy milyen szakmai ismeretek kellenek ahhoz, hogy valaki egy ilyen nagyméretű járművet elvezessen.

Személyes szálat bevonva elmondhatom, hogy mi is a cégünknél nagyméretű csomagok fuvarozásával foglalkozunk, ami valamennyire része a túlméretes szállítás területének bár a miénk még csak nem is a legdurvább eset: bútorgyártásban vagyunk. Többnyire meg tudjuk oldani a szállítást saját furgonokkal, de előfordul, hogy szükségessé válik egy komolyabb gépparkkal rendelkező cég szolgáltatásainak az igénybevétele, főleg akkor, amikor hozzánk érkezik egy nagyobb adag bútor, frissen, ropogósan a gyárból. Ilyenkor elkerülhetetlen, hogy felvegyük a kapcsolatot olyan cégekkel, akiknél van túlméretes szállítás,