Rangos nemzetközi sakkverseny kezdődött Óbudán


Magyar válogatott sakkozók is részt vesznek azon a rangos, nemzetközi férfi nagymester versenyen, amely a mai nappal indult Óbudán.

Az ünnepélyes megnyitón elhangzott, hogy a 3500 euró összdíjazású emlékverseny névadója, dr. Hetényi Géza főiskolai válogatottként több világeseményen is sikeresen szerepelt, tavaly decemberi haláláig a sakk töltötte ki az életét.
Rácz Zoltán, a Magyar Sakkszövetség főtitkára kiemelte: az eseményen – amellyel szeretnének hagyományt teremteni – asztalhoz ül a jelenlegi felnőtt válogatottból Berkes Ferenc, aki az egész mezőny legmagasabb értékszámával (2658 Élő-pontszám) rendelkezik, valamint az a Gledura Benjámin (2613), aki már világbajnokokat is képes volt legyőzni. Ugyancsak részt vesz a versenyen a korábbi kerettag Ruck Róbert (2529) és Bánusz Tamás (2629). A mezőny tagja még négy külföldi nagymester, a francia Christian Bauer (2647), a szerbiai Márkus Róbert (2617), Alexandar Indjic (2611), valamint a román válogatott Vajda Levente (2579).
Révész Máriusz, a Budapesti Sakkszövetség elnöke azt hangsúlyozta, hogy több mint egy évtizede nem volt a magyar fővárosban ilyen rangos sakkviadal, amelyen a részvevők Élő-pontszámának átlaga megközelítette a 2600-at.
Seres Béla versenyigazgató elmondta, hogy a december 21-éig tartó Hetényi Géza-emlékverseny az A és B csoportban tíz-tíz sakkozó részvételével, körmérkőzéses rendszerben zajlik. Az A csoport győztese 1500, a második helyezett 1000, a harmadik 500 euróval gazdagodik.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.