Tökéletes bőr a tökéletes sminkhez.


Kivel fordult már elő olyan, hogy egy esküvőre, ballagására, diplomaosztóra készült, viszont a készülődés pillanatában, mikor elkezdte felvinni a sminktermékeket az arcára, rádöbbent, hogy „mintha nem lenne ugyan olyan az arcom”, „mintha most sokkal csúnyábban állnának rajtam a sminkek”…

Magyarázhatnánk ezt az életérzést úgy is, hogy „bad hair day” van, azaz nincs mit tenni, vagy ilyen, hogy az embernek úgynevetett „rossz kinézet napja„ van. Persze lehet hogy elaludtuk a hajunkat, vagy hogy a diploma megszerzését egy hetekig tartó stresszes, kialvatlan időszak előzött meg, és emiatt karikásak a szemeink, bőrünk pedig hidratálásra szorul. Ilyenkor érdemes rákészülni a sminkelésre már pár nappal korábban.

Ezt három lépésben tudod a leghatékonyabban előkészíteni: 1. tisztítás, 2. tonizálás, 3. hidratálás. A bőrtípusodhoz illően válassz arctisztító termékeket, és a sminkelést megelőző 3 napban használd őket intenzíven. Így a zsíros bőrt száríthatod, a szárazad pedig hidratálhatod. A lényeg az arc tisztítása, használj szükség szerint bőrradírokat, tisztítóhabokat. 2. A tonik lényege egyrészt a fertőtlenítés, másrészt a pórusok összehúzása. Fontos ez a lépés. ha előtte tisztítottuk az arcot, hiszen a dörzsis termékek leszedték a felső hámréteget, ha eltávolítottunk 1-2 pattanást akkor pedig azokat is le kell kezelni. 3. Ezt követően mindig használj arckrémet a bőrtípusodnak megfelelően. A hidratálás fontos, hogy aztán a bőröd egyenletesen tudja felvenni az alapozót. A végeredmény így egyenletes lesz és nem lesz foltos az arc.